5 Essential Elements For Търговско-промишлена палaтаЗаконно ли е да изпълнявате закони, приети от мафията за мафията? Кой е суверенът в държавата – народът или сдобилите се с власт престъпници? Законно ли е да уважавате присъди, помилващи престъпниците? Законно ли е престъпници да оправдават престъпници? Законно ли е?

Потресаващи разкрития за ситуацията в Гърция сподели водещата репортерка на БТВ, Миролюба в прякото си включване от Атина, въпреки риска за живота и физическата си цялост. Поради важността и актуалността, а и поради уникалността на репортажа, ще си позволя да вляза в ролята на разказвач и да опиша в подробности, както мъдростите леещи се от устата на Миролюба, така и действията и, довели до този потресающ продукт на българската журналистика. И така разказа започва сега:

Страшна ли е Революцията? Да, страшна е! Страшна е, когато се извършва от хора измамени, излъгани, подтиснати и унижени. Още по-страшна е, когато се извършва от хора идеалисти. Още по-страшна е когато се извършва от хора осъзнали, че да си човек, значи да си свободен. Още по-страшна е когато се извършва от хора, които са усетили истинският живот, живота лишен от стрес, страх и безропотно подчинение.

Къде са печалбите от вашия труд, къде са вашите спестявания и материални блага, които трябваше да получите в замяна на вашето усърдие? Погледнете заплатите си, това ли е вашата печалба? Успявате ли да покриете с тях дори и най-насъщните си нужди? Спокойни ли сте за утрешния ден? Нахранени и облечени ли са децата ви, имате ли покрив над главата? Успявате ли да се погрижите за тяхното адекватно образование? Сигурни ли сте за тяхното бъдеще? Въпреки, че работите по цял ден, в условия далеч от тези, изисквани от закона, примирявайки се с презрителното и нагло отношение на вашите работодатели, вие получавате в замяна само подаяния, недостойни дори и за просяци.

Те живееха в плен на измамата, че трудът им е ненужен поради липсата на Пари, докато всъщност пари имаше и дори Парите се фабрикуваха само с няколко натискания върху клавишите на компютъра, но просто от тях вече нямаше нужда. Човечеството бе започнало да се освобождава от необходимостта да се труди, бе на път да отхвърли този хилядолетен ярем, а от там и Парите като овеществена мярка за измерване и възнаграждение на труда, но, неразбиращо, то се бореше да запази именно тази си робска участ.

Вие, от хора градящи заедно общото бъдеще, бяхте превърнати в отделни човечета, борещи се самостоятелно с несгодите и неправдите на живота. Борба, която неуспехите превърнаха в страх, апатия, безверие и отчаяние. Докато господа капиталистите ви обясняваха как трябва да работите на минимални заплати, за да бъдете конкурентноспособни, те трупаха огромни печалби и започнаха да се конкурират по стандарт на живот с капиталистите от западния свят.

Искам да разгледам и още една област, където корумпирането на Разума е особено силно. Това са така наречените мироопазващи военни мисии, мисии за подпомагане установяването на демокрацията в различни части на света. Тези мисии са особено популярни сред българските военнослужещи и тези, успели да се доберат до участие в такава мисия, често са обект на завист. За какво всъщност става въпрос. Тези мисии де факто нямат нищо общо с реалното установяване на демократични here промени където и да е.

И се прегърнаха и се целунаха и се разделиха прочувствено с частта от себе си, и се заеха с изпълнението на репортерският си дълг уповавайки се на божията помощ и финансовата подкрепа на банките.

Но, уважаеми съграждани, аз няма да спра дотук. Аз ще санирам и пода и покрива. На покрива ще разположа соларни клетки, които ще захранваме от блясъка в очите си, и ветрогенератори, които ще работят с вятъра в главите ни. И това не е всичко, на мястото на фонтана ще издигна кула за хидрофракинг и ще газифицирам Президентството. Разбира се, ние не трябва да спираме дотук.

„Парите, спестени от БДЖ, ще отидат в подкрепа за новата информационна политика на правителството“ – едно интервю със вицепремиера Симеон Дянков

мазната баничка на М… on Български работодатели внасят…

Но как нашите медии отразяват тази протестна вълна? Те показват шокиращи кадри на сблъсъци с полицията, горящи сгради и автомобили, окървавени демонстранти и т.н., без обаче да изложат причините довели до тези протестни действия. И вие стресирани от видяното, от това което медиите ви втълпяват, че е плод на действията на пияни тълпи, на хулигани, че това са безредици и противообществени прояви, а не протести на възмутени, на разгневени граждани – вие се отказвате от последното си оръжие и потъвате в блатото на безверието, стреса, апатията и безсилието.

Докато тези проекти, обаче, бъдат осъществени, ние ви уверяваме, че ще ви подпомогнем, като започнем сондиране и добив на шистов газ в Южна Добруджа. Радостен съм да ви уведомя, че след последното скърцане със зъби на вашето правителство то дойде на себе си и в момента работи усилено по отмяната на глупавия мораториум, който наложи, и който – всички знаем – бе едно ужасно недоразумение.

Горд съм да обявя пред вас, че ние ще инвестираме огромни средства във развитието на вашата енергетика. Договорихме откриването на най-голямата фабрика в Европа за производство на свещи, която ще се изгради от Дженерал Електрик на ваша територия, а именно в Северозападнала България и ще даде хляб и светлина не само на вас, но и на цяла Европа, а защо не и на Азия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *